Antoni Guil plega aquest dissabte com a alcalde

Els socialistes proposaran Pere Rodríguez al ple per substituir Guil a l'alcaldia

Política

A l'abril del 2010, Guil prenia el càrrec d'alcalde de Montmeló
A l'abril del 2010, Guil prenia el càrrec d'alcalde de Montmeló

Ja està confirmat: l'alcalde de Montmeló, Antoni Guil, deixarà aquest dissabte l'alcaldia del municipi. A les 12 h se celebrarà a la sala de la Concòrdia el ple extraordinari de renúncia.

En els darrers mesos, Guil havia afirmat que no acabaria el mandat com a alcalde i que cediria el lloc abans d'arribar a les eleccions municipals. També havia explicat que des del primer dia s'havia "fixat dos mandats per portar a bon port el projecte del PSC de Montmeló" i que vuit anys havia estat "temps prou suficient".

Per tant, l'últim que faltava saber era la data del seu comiat. Guil tancarà dissabte una etapa com a alcalde del municipi que va engegar el 2010, quan va substituir Manel Ramal, i que s'ha allargat fins al 2018 després de revalidar el càrrec en les eleccions de 2011 i 2015.

El PSC proposarà Pere Rodríguez com a relleu

Set dies després de la marxa de Guil, la sala de la Concòrdia celebrarà un nou ple extraordinari (dissabte 21, a les 12 h) per escollir el nou alcalde. Els socialistes proposaran al ple que Pere Rodríguez, primer tinent d'alcalde i primer secretari del PSC Montmeló, sigui el relleu en el càrrec.

Rodríguez, que tot i haver nascut a Mallorca és "de Montmeló de sempre" –hi va arribar de petit– i que és regidor a l'Ajuntament des del 1999, encara el repte "amb moltes ganes" i assegura que és "una gran responsabilitat i un gran honor" tenir la possibilitat d'encapçalar com a alcalde l'Ajuntament de Montmeló. Per encapçalar el govern, però, necessitarà que el regidor d'ERC, Albert Monserrat, no voti el candidat que presenti ICV-EUiA. ERC assegura que encara no ha pres una decisió ferma.

Per la seva banda, Jordi Manils, portaveu d'ICV-EUiA, diu que la intenció del partit és "presentar un candidat", però encara no han decidit qui serà. Tot i això, no creu "que hi hagi la possibilitat de tenir el vot d'ERC, entre altres coses perquè tampoc els ho hem demanat". I afegeix: "presentem candidat alternatiu perquè tenim un projecte de poble diferent del PSC i perquè som la principal força de l'oposició i l'alternativa de govern, però entenem que el resultat serà el mateix que el 2015".

Edicions locals