La cultura popular, pal de paller de la festa major de Montmeló

Estan programats més d'una cinquantena d'actes per als quatres dies de festa major

Cultura

La cultura popular, pal de paller de la festa major de Montmeló
La cultura popular, pal de paller de la festa major de Montmeló

Quan s'acaba el juny, arriba la festa major de Montmeló, i des de dijous les activitats culturals i populars se succeeixen en diversos espais del municipi. Les entitats montmelonines seran protagonistes de bona part de les activitats.

Els Diables del municipi sortiran als carrers tant divendres com dissabte. Divendres a la nit faran els correfocs infantil –del passeig de les Corts Catalanes a la plaça de la Vila– i juvenil –de la plaça de la Vila a l'avinguda Primer de Maig–. Dissabte serà el torn de la plantada de bèsties a la plaça de la Vila, amb el Vibrot i les bestioles montmelonines i altres bèsties de Canovelles, Canyelles, el Vendrell, Granollers i Pallejà, i la tabalada. Tot seguit arrencarà la cercavila de bèsties fins a la plaça de la Constitució. Allà representaran l'espectacle de bèsties El petit príncep als planetes de l'avern.

També dissabte, els Geganters de Montmeló organitzaran la 38a Trobada de Gegants a la plaça de l'Estació a la tarda, que inclou passejades i passis de models de gegants, a més del tradicional ball, que serà a la plaça de la Quintana.

Enguany a la festa torna a haver-hi lloc per a la gastronomia. Dissabte al migdia la plaça de la Constitució acollirà una arrossada popular, amb paella valenciana de pollastre i verdura amb llenya per 4 €, i al vespre serà el carrer Barcelona el que acollirà la sardinada popular de L'Agrupa –inclou sardines o pinxos, pa i vi o refresc per 8 €–. Diumenge al migdia serà el torn de la 29a degustació d'aperitius, que organitzen l'Associació Cultural de Residents Bolivians, l'Associació de la Gent Gran, l'Associació de Veïns de Sant Crist, la Comunitat Islàmica Associació AN-NOOR, Divertiment, la Penya Blaugrana Montmeló i Tast de Festa.

Màgia, circ i remullada

Joves i petits –i també els més grans– gaudiran divendres a la tarda amb l'espectacle d'il·lusionisme anomenat Fabulós, del Mag Stigman. També amb el xou Alquimia d'El Negro y el Flaco a la plaça de la Vila, dos clowns amb elements màgics, malabarismes inesperats i situacions pseudoteatrals. Dissabte tornarà el circ a la nit, també a la plaça de la Vila, amb la companyia Circ Elia, i diumenge serà a l'amfiteatre de la Torreta amb la companyia de Granada Vaivén Circo i el seu espectacle Do not disturb.
A més, també hi haurà una festa de l'escuma infantil divendres al migdia davant l'Ajuntament, el Remullem-nos que organitzen els veïns de la Cucurny i la festa Holi Dolly a la plaça de la Constitució, que també engrescaran infants i joves. Finalment, diumenge a les piscines municipals es portarà a terme la tercera edició del Xip-xap Circuit, una gimcana aquàtica esbojarrada.

Música per a joves i grans

La música serà la gran protagonista de les nits, però també n'hi haurà durant el dia. Els Jardinets de la Torreta acolliran la festa jove amb propostes de música en directe i dj. Divendres actuen Karaokes Band, una proposta revolucionària en el món de les versions que anima el públic a ser participatiu i perdre la vergonya a cantar en públic, i dj Jou TM, que fa més de 14 anys que anima tota mena de festes. Dissabte ho faran Los 80 Principales, que portaran els millors temes de l'àmbit nacional i internacional dels anys 80,  dj Chekeré un habitual de Canibal Sound System –Sala Apolo–.

A les nits també es podrà gaudir de les cumbias, cha-cha-cha, pasdobles, vals, swing, boleros i de la millor música dels anys 70 als 90, amb l'Orquestra Pensylvania –divendres– i de l'orquestra de ball polivalent per a tots els públics Belle Epoque, que enguany celebra els seus 25 anys de carrera –dissabte–. Tots dos concerts seran a l'envelat de la Quintana.

No hi faltaran les havaneres i el concert coral de L'Agrupa –divendres a la tarda a la sala de la Concòrdia–, ni el concert de gòspel de l'Escola Municipal de Música –divendres al vespre a l'església de Santa Maria–. Les darreres actuacions musicals de la festa major 2018 seran diumenge amb el combo Theorema, de música pop-rock –al migdia als jardins de la Torreta–, les sardanes de la cobla Selvatana –a la tarda a la plaça de la Vila– i el ball de fi de festa per part de l'orquestra Selvatana, que engegarà a les 20 h, es veurà interromput a les 22.30 h durant mitja hora pel castell de focs de fi de festa –a la pista poliesportiva del Pedregar– i s'allargarà fins a mitjanit.

Edicions locals