Màrius Serra engega la festa major de Montmeló amb un pregó per 'superar barreres'

Just abans es projectarà un vídeo commemoratiu dels 10 anys del Trencadís

Cultura

Màrius Serra, protagonista del primer dia de festa major de Montmeló amb un pregó per 'superar barreres'
Màrius Serra, protagonista del primer dia de festa major de Montmeló amb un pregó per 'superar barreres' | Màrius Serra

L'escriptor barceloní Màrius Serra serà, aquest dijous, el pregoner de la festa major de Montmeló d'enguany. Serà just després que a les 18 h es projecti a la sala Polivalent el vídeo commemoratiu del 10è aniversari del Centre Ocupacional El Trencadís. Serra farà un pregó sota el nom de Superant barreres, en la línia de donar més difusió la tasca del Trencadís.

La festa passarà a les 20 h a plaça de la Quintana, on Diables, Gegants i Gitanes ensenyaran els assistents a ballar i cantar el Toc d'inici de Festa Major, una cançó composta fa dos anys i que es pretén instaurar any rere any per donar inici a la festa montmelonina i que surt de la lletra de la sardana de Montmeló.

Mitja hora més tard, el bestiari i els elements tradicionals de la cultura popular del municipi, amb la col·laboració dels alumnes de 4t de Primària de les escoles Pau Casals i Sant Jordi, faran la plantada del seguici i a les 21 h engegaran la cercavila d'inici de la festa major, que arribarà fins a la plaça de la Vila.

Serà allà on a les 21.45 es donarà el definitiu tret de sortida a la festa amb el Toc d'Inici protagonitzat per Diables, Gegants i Gitanes i amb la col·laboració dels alumnes de 3r de Primària de les dues escoles del municipi, així com de Divertiment Montmeló.

Foc i música a la nit

Els Diables locals tornaran el focus d'atenció cap a la plaça de la Quintana. A les 22 h, davant l'Ajuntament, faran la tronada i començaran el 23è correfoc de festa major, amb la Colla de Diables de la Garriga, pels carrers del municipi –carrer Diputació, carrer Àngel Guimerà, carrer Major, passatge de l'Estació, passeig de Miquel Biada, passatge del Mestre Bou, carrer Major, carrer del Sant Crist de la Grua, carrer de Luis Chamizo i passeig de les Corts Catalanes–. En arribar a la plaça de la Quintana, hi haurà una traca i una tabalada per donar fi a la cercavila.

El sopar amb música organitzat per la Penya Blaugrana de Montmeló (22.45 h) prendrà el relleu i tot seguit hi haurà dj (0.30 h) i la festa de l'escuma clourà el primer dia de celebracions a Montmeló.

Edicions locals