Pugna de baixvallesans en la creació de Catalunya en Comú

La molletana Mireia Marín i l'alcalde de Montornès, José Antonio Montero, rivals per accedir al consell nacional

Política

Mireia Marín i José Antonio Montero encapçalen les dues candidatures de la comarca al consell nacional
Mireia Marín i José Antonio Montero encapçalen les dues candidatures de la comarca al consell nacional

Baix Vallès

Després que Catalunya en Comú aprovés en l’assemblea organitzativa de l’abril les línies mestres que han de marcar la proposta política de la formació, ara és el torn d’elegir les persones que ocuparan llocs de responsabilitat als òrgans de direcció del partit, com les comissions de comptes i garanties, el consell nacional, els representants territorials al consell nacional i la mateixa executiva.

Pel que fa al Vallès Oriental, dos baixvallesans encapçalen les candidatures que es disputen la representació territorial al consell nacional, on entraran sis vallesans. Són Mireia Marín, de Mollet, que encapçala la candidatura oficialista –Construïm en Comú–, i l’alcalde de Montornès, José Antonio Montero, al capdavant de la candidatura alternativa –Per un Vallès en Comú i Plural–.

Marín, que compta amb el paretà Lluís Moreno i la regidora de Canviem Mollet Mari Carmen Moya, explica que la seva proposta inclou “l’activisme de carrer i la pluralitat i diversitat de formacions de la confluència”, i es posiciona a favor de la continuïtat del projecte de Xavier Domènech i Ada Colau.

Per la seva banda, l’alcalde de Montornès, José Antonio Montero, que inclou en la seva candidatura la llagostenca Montserrat Garcia, encapçala la candidatura alternativa perquè “som crítics amb el sistema actual i volem canviar una realitat que ens mostra les desigualtats en tots els àmbits”, indica en el seu escrit de presentació. Per fer-ho, el grup aposta per un equip de treball “plural, feminista i amb un marcat caràcter social”.

Actualment Montero ja és membre de la coordinadora nacional dels comuns i de la comissió nacional i del consell nacional d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA).

Sobre la diferència entre les dues candidatures, Marín explica que “tenim molt bona sintonia, ens respectem molt i tenim la mateixa estratègia política, i de fet només ens separen matisos de la dinàmica organitzativa”.

D’altra banda, entre els baixvallesans que aspiren a ocupar llocs de responsabilitat en els diversos òrgans directius de Catalunya en Comú també hi ha el molletà Quim Pérez en una de les candidatures per a l’executiva; i Jordi Manils, de Montmeló, i Antonio López, de Mollet, com a candidats de Construïm en Comú al consell nacional.

Les votacions es duran a terme del 29 de juny al 2 de juliol, i el dia 7 es proclamaran els resultats definitius.

 

Edicions locals