L'ANC de Montmeló farà una cadena humana a la muntanya de les Tres Creus sota el lema 'Formem República'

Serà diumenge i també es reivindicarà "la llibertat dels presos polítics"

Política

L'ANC de Montmeló farà una cadena humana a la muntanya de les Tres Creus sota el lema 'Formem República'
L'ANC de Montmeló farà una cadena humana a la muntanya de les Tres Creus sota el lema 'Formem República' | ANC Montmeló

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Montmeló organitza diumenge l'acte Formem República. Es tracta d'un esdeveniment en què es vol fer una cadena humana des del Pou del Glaç –a la Muntanya de les Tres Creus– fins al cim amb l'objectiu de "reivindicar la República i la llibertat dels presos polítics".

S'ha convocat els veïns a les 9.30 h al Pou del Glaç i a partir de les 10 h començarà una cadena humana fins al cim. La distància és de 850 metres i l'objectiu seria fer-la sencera, però des de l'organització també asseguren que amb l'assistència de 300 persones –que vagin de groc, tot i que no és estrictament necessari–, ja estarien "satisfets".

Tot seguit, es farà pujar tothom a la part més alta de la muntanya, on amb cartons es formarà la paraula República i posteriorment es llegirà el manifest que l'ANC redactarà per a aquest 16 de juny. Durant la jornada també es mostraran imatges "d'una manera especial" de la cadena humana que es va fer a l'abril a Montserrat sota el lema de Faran el cim!.

Es posposa l'encamisada

El dia 16 de cada mes, l'ANC de Montmeló encamisa alguns dels arbres del carrer Major de 9 h a 21 h. Tanmateix, al juny es farà el dilluns 18, per l'acumulació d'actes del cap de setmana: l'Assemblea ha convocat dissabte 16 un viatge a Iruña (Pamplona) en solidaritat amb els joves d'Altsasu.

Edicions locals