L'Ajuntament de Montmeló renuncia a la seva part de l'ampliació de capital del Circuit

Es tracta de la tercera ampliació aprovada en els darrers tres anys, a causa de la "situació de desequilibri pressupostari"

Política

El ple extraordinari de Montmeló celebrat dimarts va aprovar la renúncia al dret d'adquisició preferent a les participacions del Circuits de Catalunya SL en l'ampliació de capital. Tots els regidors s'hi van abstenir i només l'alcalde, Antoni Guil, hi va votar a favor: per expressar la renúncia hi ha d'haver un vot favorable. "Confio que serà la darrera ampliació de capital a la qual hem d'anar per resoldre la situació de desequilibri pressupostari que tenim", va afirmar Guil.

Fruit de la mala situació econòmica del Circuit, el Consell d'Administració de la societat del Circuit de Barcelona-Catalunya va proposar l'ampliació de capital per valor de 4,5 milions d'euros, i l'Ajuntament de Montmeló, com a membre del Consell d'Administració, té un dret preferent per poder accedir a aquesta ampliació de capital. "El que fem és renunciar al dret preferent per accedir a l'ampliació de capital. Però també hem posat en valor el fet que el Circuit ha de continuar en aquesta reflexió sobre la seva sostenibilitat econòmica del Circuit", va explicar Guil.

L'alcalde també va assegurar que "el Circuit no pot dependre només de les aportacions de les administracions públiques", sinó que és el teixit industrial i empresarial de Catalunya "qui han d'intentar ajudar a contribuir a tirar endavant aquesta instal·lació de país que és el Circuit, perquè tots ens beneficiem d'aquesta instal·lació: des del punt de vista de l'ocupabilitat, però també des del punt de vista del negoci". Més enllà de "l'efecte balsàmic" que porta el Circuit amb la Fórmula 1 i la Moto GP, del qual se'n beneficien les empreses, Guil els demana que "contribueixin d'alguna manera a sufragar aquest desequilibri pressupostari que actualment hi ha".

Per la seva banda, el regidor d'ICV-EUiA-E, Jordi Manils, va avisar que podrien no seguir mantenint l'abstenció col·lectiva si hi hagués una quarta ampliació de capital: "durant tres anys i tres ampliacions de capital hem dit que s'està tensant molt la corda, que estem arribant al límit i que això no pot seguir així, però no es canvia res. O el Circuit canvia coses, o es desplega el PDU (Pla Director Urbanístic del Circuit) –que té projecció d'idees noves i de noves accions–, o nosaltres no ens comprometem a seguir aprovant aquestes ampliacions".

Manils va assegurar que "el Circuit té molt de camp per córrer per modernitzar-se, per obrir-se a la ciutadania i per desplegar tot l'entorn; el PDU preveu tota una sèrie d'inversions a l'entorn del Circuit que probablement el farien més atractiu i més rendible econòmicament". "Creiem que el Circuit és una infraestructura imprescindible i necessària per Montmeló, pel Vallès Oriental i per Catalunya, i creiem que s'ha de mantenir i que s'ha d'impulsar. Però creiem que no es pot mantenir una estructura pressupostària que està en dèficit només a través d'injeccions de les administracions públiques", va afegir-hi.

 

Edicions locals