Polèmica al Circuit per l'himne d''Els Segadors' durant el Gran Premi de F1

La Reial Federació Espanyola d'Automovilime creu que només s'havia d'interpretar l'himne d'Espanya i acusa l'organització d'utilitzar l'esport per llançar missatges polítics

Política, Economia

| Miquel Rovira / Circuit

El Circuit ha respost a la polèmica carta del president de la Reial Federació Espanyola d'Automobilisme, Manuel Aviñó Roger, en què criticava la presència de la senyera i Els Segadors al Gran Premi de F1. L'organització de la cursa assegura que des de 1991 s'han interpretat els himnes espanyol i català, de la mateixa manera que es va fer diumenge i que les dues banderes han estat presents a la pista també des del primer Gran Premi a Montmeló.
 

La direcció del Circuit també apunta que sempre ha tingut el màxim respecte per als símbols d'Espanya i de Catalunya, i recorda que Aviñó ja va ser present al Circuit durant el Gran Premi de F1 de l'any passat, quan va presenciar el protocol que s'hi seguia abans de començar la cursa, i que ara critica. 

Senyera i Els Segadors, "fora de lloc"

En una carta oberta feta pública ahir, Aviñó considera "fora de lloc" tant la presència de la senyera a la pista com la interpretació d'Els Segadors en el Gran Premi de F1 celebrat diumenge al Circuit perquè "òbviament, tractant-se del Gran Premi d'Espanya, i com que el reglament parla en singular de l'himne nacional, aquest no pot ser altre que l'himne d'Espanya o Marcha de Granaderos, que és l'únic himne oficial d'Espanya des de 1770".

Aviñó també retreu que la federació no va ser informada del suposat "canvi de protocol" –que el Circuit ha negat que s'hagi produït– i assegura que, en cas d'haver-ho sabut, s'hi hauria oposat. Alhora, el president de la Federació reitera que aquesta presumpta "alteració del protocol s'ha entès pels mitjans de comunicació i per una gran quantitat d'aficionats a l'automobilisme com una evident utilització de la capacitat de comunicació pública de l'esport, per llançar missatges polítics".

En el seu comunicat, el Circuit ha fet constar "que sempre ha mostrat el màxim respecte als símbols d’Espanya i de Catalunya".

Edicions locals