El ple de Montmeló fa un pas més per a la construcció d'un tanatori

PSC i ERC van votar a favor de canviar la qualificació de dos terrenys que possibilitarien aquest nou equipament

Societat

La construcció del tanatori serà al pol·lígon de Can Raiguer
La construcció del tanatori serà al pol·lígon de Can Raiguer | X.L.

El 30 de maig del 2017, el ple de Montmeló va aprovar la modificació inicial del POUM per qualificar una parcel·la del polígon de Can Raiguer com a zona d'equipaments funeraris. Aquest dimarts, el ple ha votat l'aprovació provisional d'aquesta modificació i l'ha tornat a tirar endavant. En ambdós casos, PSC i ERC hi van votar a favor, i ICV-EUiA-E hi va votar en contra.

Amb aquesta modificació, una zona verda del costat del riu –a tocar del pont que uneix el polígon de Can Raiguer amb el del Pedregar– passarà a ser equipament, per tal de construir en aquella parcel·la el tanatori públic. A canvi d'això, la zona verda passarà al sector del Turó de la Bandera, al costat del bosc de l'Aplec, a una parcel·la reservada fins ara per a equipaments.

El regidor d'ERC, Albert Monserrat, va assegurar que el seu partit està "totalment d'acord amb aquest canvi de zona, i traslladar aquest sòl urbanitzable a la part més industrialitzada, a la zona del polígon".

Des d'ICV, tanmateix, van tornar a mostrar-se en contra d'aquesta decisió. Per una banda, el regidor Marcel Comas va reiterar el mateix que va dir en l'aprovació de la modificació inicial: "tanatori sí, crematori no".

A més, pel que fa a la parcel·la que es qualificarà com a zona verda al sector nord, Comas va dir que, "per integrar-la amb el territori, tindria més sentit deixar la zona verda al mig i la zona d'equipaments –els habitatges– tocant al carrer Ramón y Cajal, a la cantonada de davant de Pau Casals".

Edicions locals