L'Ajuntament cedirà dues finques a l'INCASÒL per crear habitatges socials al municipi

El projecte podria ser una realitat a partir del 2019

Societat

Finques per habitatge de lloguer en règim de protecció oficial
Finques per habitatge de lloguer en règim de protecció oficial | Ajuntament de Montmeló

La Junta de Govern Local de Montmeló ha aprovat el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i l'Institut Català del Sòl (INCASÒL) pel desenvolupament d'habitatge de lloguer en règim de protecció oficial al municipi de Montmeló.

Aquest conveni promourà la creació d'habitatges de lloguers socials amb una fórmula on l'Ajuntament posa a disposició de l'INCASÒL dues finques de la seva propietat per tal que aquest s'encarregui del seu desenvolupament. Aquestes finques de propietat municipal es troben a la zona de la Quintana de Baix i al Sector Nord.

Durant el 2018, l'INCASÒL farà un estudi de la demanda que hi ha a Montmeló per omplir les dues parcel·les de 40 i 28 habitatges respectivament, destinats exclusivament a lloguer per a joves, gent gran i/o en situació de vulnerabilitat. Si l'estudi és favorable, a principis de l'any 2019 s'iniciarà l'elaboració del programa, amb la redacció dels projectes i tramitacions necessàries per a convertir aquesta necessitat en una realitat.

En el ple ordinari celebrat dimarts, el regidor d'ERC, Albert Monserrat, va afirmar que tot i que estan d'acord amb la incorporació d'habitatges socials, no estan "massa a favor d'un creixement desmesurat del poble". "La nostra visió de poble seria bastant diferent a la que s'esta plantejant fa anys a Montmeló", afegia.

Per la seva banda, el regidor d'ICV Marcel Comas va assegurar que "històricament hem demanat de fa molts anys que Montmeló tingui habitatge públic de lloguer i creiem que és molt necessari". També va puntualitzar que, "ja que hi ha una permuta de terrenys –per a la construcció del nou tanatori–, potser es podrien moure els habitatges més cap a amunt, perquè no quedessin tan perjudicats alguns veïns que tindran els habitatges a tocar de casa".

Edicions locals