El camp de futbol de Montmeló estrenarà nova gespa al setembre

Si no hi ha cap al·legació al projecte redactat, s'aprovarà definitivament i s'executarà a l'estiu

Esports

El camp de futbol de Montmeló estrenarà nova gespa al setembre
El camp de futbol de Montmeló estrenarà nova gespa al setembre | Top Consulting Esportiu

Top Consulting Esportiu, S.L. U va lliurar el mes de març la redacció del projecte tècnic de la renovació de la gespa artificial del Camp de Futbol Municipal de Montmeló, que posteriorment va aprovar la Junta de Govern Local. Si arribats al 26 d'abril, el consistori no ha rebut cap al·legació a aquest projecte, es donarà per aprovat definitivament.

Les actuacions es farien, preferiblement, durant els mesos de juliol i agost per tal de no afectar l'activitat esportiva i, per tant, el C.F. Montmelo U.E. disposaria de la nova gespa sintètica per començar la pretemporada al setembre.

L'informe de Top Consulting Esportiu destaca que "la gespa actual presenta un desgast elevat fruit de l’ús continuat durant la seva útil. L’estat actual de la mateixa dificulta la pràctica del futbol en òptimes condicions i augmenta les probabilitats de lesió d’esportistes". També recorda que "la gespa sintètica existent en l’actualitat va ser instal·lada l’any 2003, i la vida mitjana útil d’una gespa artificial per a la pràctica de futbol federat és de 10-12 anys".

Es retirarà la gespa artificial actual i s’instal·larà una de nova generació. La superfície total a substituir és de 6.500 m2 (104 x 62,5 metres). S'aprofitarà les obres per canviar les reixes metàl·liques de la canaleta de recollida d’aigua i per reparar els possibles desnivells del camp: "s’ha detectat que en la porteria del gol est hi ha irregularitats en la planimetria a causa de les arrels dels arbres situats fora del terreny de joc".

Per la seva banda, tant les porteries de futbol 11 com les de futbol 7, les banderoles de córner i les banquetes es guardaran i es tornaran a instal·lar un cop enllestits els treballs de substitució de la gespa. "Tot aquest material, equipament i instal·lacions, es troben en bon estat d’ús i de conservació", assegura l'informe.

Reaprofitament de la gespa i del cautxú

La gespa artificial actual s’enrotllarà en bobines perquè l’Ajuntament els pugui guardar per poder ser aprofitada en una altra dependència municipal i la sorra i el cautxú es dipositarà en sacs per reutilitzar-los al mateix camp de futbol. Sobre la nova gespa s'instal·larà una primera capa amb el cautxú reaprofitat, i una segona amb cautxú granulat nou.

Edicions locals