El ple de Montmeló demana l'alliberament dels presos polítics

Tots els grups polítics hi van votar a favor

Política

El ple de Montmeló demana llibertat
El ple de Montmeló demana llibertat | Ajuntament de Montmeló

El ple ordinari de Montmeló celebrat dimarts va aprovar una moció "en defensa de les llibertats i per la independència dels poders polítics" que reclama la llibertat dels presos polítics.

El PSC va presentar un text "en defensa de les llibertats i per la independència dels poders polítics de l'Estat" que expressa la "preocupació per la presó preventiva injusta i desproporcionada en la qual es troben alguns dels dirigents polítics des de fa ja molts dies, i per la situació en la qual es troben les persones que van decidir marxar a l'estranger davant dels processos judicials en el que es troben immersos".

La moció "demana diàleg per trencar els enfrontaments", "l'aixecament de presó preventiva de tots els presos" i "l'establiment de les nostres institucions d'autogovern per gestionar els serveis bàsics i essencials que tenim reconeguts i per fer front als reptes econòmics i socials". També, "la creació d'un front ampli en defensa de la democràcia i dels drets civils".

El regidor d'ERC, Albert Monserrat, que va deixar la seva cadira buida durant el ple com a "mostra de ràbia i impotència per l'empresonament dels càrrecs polítics" i només va participar en el torn de mocions, va reconèixer que es tracta d'una moció "carregada de bones intencions, però falta de contundència". "Votaríem a favor sempre que es fes una al·lusió explícita a l'aplicació del 155 i es demanés la derogació immediata d'aquesta llei", va afegir.

ICV-EUiA-E, per la seva banda, sí que va donar suport a la moció, tot i que va sumar-se a la proposta d'ERC: "No es pot explicar tot això si no diem clarament que cal acabar amb l'aplicació de l'article 155". El seu portaveu, Jordi Manils, també va reclamar que la proposta instés a donar suport a l'espai Democràcia i Convivència i a la gran manifestació que convoca aquesta plataforma el 15 d'abril en defensa de "la convivència, la llibertat dels presos polítics i el retorn de les institucions catalanes".

L'alcalde, Antoni Guil, va donar la seva paraula d'exigir dins la moció la retirada de l'article 155, així com d'incloure la convocatòria a la manifestació de Democràcia i Convivència del 15 d'abril. Amb aquest compromís, la moció es va aprovar per unanimitat.

Arbres per la llibertat

Una altra mostra de suport als presos polítics es va confirmar al mateix ple: l'Ajuntament permetrà l'encamisat dels arbres del carrer Major "mentre persisteixi la situació de persones en presó preventiva o fora del país". Serà el dia 16 de cada mes de 9 h a 21 h.

Edicions locals