Driss Lakhouaja i Jessica Bonet guanyen la 25a Mitja Montornès

Doblet del C.Atletisme Montornès a la Cursa 6km, amb Núria Carbonell i Eloi Cabezas com a guanyadors.

Esports

Driss Lakhouaja guanya la Mitja 2018. Foto: Ajuntament de Montornès del Vallès
Driss Lakhouaja guanya la Mitja 2018. Foto: Ajuntament de Montornès del Vallès | CA Montornès

Montmeló, Montornès del Vallès, Roca del Vallès, la, Vilanova del Vallès

Dels gairebé 2.000 inscrits a les curses, més de 1800 van prendre part a la sortida de la 25a Mitja Montornès-Montmeló-Vilanova-la Roca i la 13a Cursa dels 6 km de Montornès, amb sortida conjunta des de la Zona Esportiva Les Vernedes.

Va ser una cursa marcada per la pluja i per l’escapada de Driss Lakhouaja (CA LaSansi), qui ja havia guanyat en dues ocasions la Mitja. L’atleta, ex del CA Montornès, va fer els 5 primers quilòmetres acompanyat d’Eloi Cabezas i Jose Luís Blanco, primer i segon de la Cursa dels 6 km.

Lakhouaja va fer bona part del recorregut en solitari i es va imposar amb claredat, amb un temps final de 1:10:19. En segon lloc va arribar a meta l’atleta del I Run Whit Leiva, David Guiamet (1:13:07) i va completar el podi David Gonzalo, atleta del Corredors.cat (1:14:25).

El Club Atletisme Montornès va ser el guanyador per equips en categoria masculina, amb una meritòria quarta posició del local Alberto Viera (1:15:41), reafirmant així l’excel·lent nivell del Club organitzador de la prova.

La primera dona en arribar a la meta va ser Jessica Bonet, del Run4You, que ha fet un temps de 1:27:10. L’atleta del CA La Sansi, la lituana Kitija Valtere (1:28:07) i Vanessa Sancho, del Running Les Franqueses-Inverse (1:29:43) han completat el podi femení de la Mitja. Les guanyadores per equips han estat les atletes del Club Padel Montmeló Running.

El guanyador de la Cursa dels 6K va ser Eloi Cabezas, del CA Montornès (18:55). També he estat una atleta del CA Montornès, Núria Carbonell (25:56), la guanyadora de la Cursa dels 6k en categoria femenina.

Els organitzadors comentaven que “estem molt satisfets del resultat de la Mitja, donades les condicions del cap de setmana. Tots els beneficis de la Mitja es destinen a mantenir el Club i l’escola d’Atletisme, amb més de 250 atletes que competeixen a totes les categories i, com s’ha vist avui, amb excel·lents resultats”.

Reconeixements, solidaritat i animació

L’Ajuntament de Montornès va fer un reconeixement al Club Atletisme Montornès pels 25 anys de Mitja, i va lliurar, al seu president, Fernando Izaguirre, una reproducció del Terminus Augustalis, fita termal romana trobada a Montornès i que es lliura a aquelles persones i entitats que han destacat en la promoció del municipi.

El Club Atletisme Montornès va homenatjar al padrí de la 25a Mitja, l’olímpic Jesús Angel García Bragado, que va fer la Mitja marxant, per reivindicar aquesta modalitat atlètica. També va rebre una distinció del Club i de Henkel Pilar Simón, voluntària del CA Montornès que ha col·laborat en les 25 edicions i que no va poder rebre la distinció a la presentació de la Mitja, on es va homenatjar a la resta de persones i institucions que han participat en les 25 edicions.

La Mitja Montornès és prova puntuable de la Challenge Diputació de Barcelona, que arriba a la seva 12a edició. L’organització va posar a disposició dels atletes tres avituallaments durant la cursa, a més de Powerade i aigua, menjar de pasta i begudes a l’arribada.

Enguany, per animar als atletes, el Drac Ceballot i el Gegantó Banyetes (de la colla de Diables de Montornès) van estar els encarregats de donar la sortida de les curses, que va comptar amb animació a càrrec de la Penya PereAntons i els Diables de Montornès, els gegants de Montmeló, Vilanova i la Roca, a més de ElsKeKorrenMolt de la Roca en el pas per cadascuna de les poblacions on, tot i la meteorologia canviant, va haver-hi molt públic.

La Mitja i Henkel destinaran mig euro de cada inscripció a la Fundació Esclerosi Múltiple. La recaptació íntegra de la Mini Solidària del dissabte dia 24, que finalment va haver de ser suspesa pel temporal, serà per a la Creu Roja de Granollers, destinada a projectes socials a la comarca del Vallès.

A més, a l’arribada de la Mitja, tothom qui volgués es podia fer una foto simpàtica al Movimiento Piu i l’organització donarà, per cada foto, un quilo de menjar a Càritas: s’han fet 331 fotos.

Més de 400 persones van estar al servei dels corredors, oferint serveis com els de massatges, guarda-roba, llar d’infants, jocs per a nens, vestidors, dutxes, aparcament i servei de seguretat i sanitari. Tots els participants van rebre l’habitual lot de regals de Henkel.

 

Edicions locals