La presentació de la 25a Mitja Montornès referma la importància dels voluntaris

La cursa també té un vessant solidari

Esports

Sergio Carrillo

Dimarts es va presentar la 25a Mitja Montornès-Montmeló-Vilanova-La Roca, al Centre Cultural de la Roca del Vallès. A l'acte es va refermar la importància dels voluntaris per fer possible aquestes 25 edicions de la cursa.

Tant és així, que es van lliurar diversos guardons per reconèixer empreses, persones i institucions que han col·laborat i han fet costat a la Mitja durant aquests 25 anys: des de la primera edició, amb dues voltes pel terme municipal de Montornès i poc més de 700 corredors, fins avui dia, amb milers de corredors i un recorregut que uneix quatre municipis.

Els homenatjats van ser Rubén Piña (voluntari At. Montornès), José María García (voluntari A.E. Montmeló), Josep Cumí (corredor/voluntari Elskekorrenmolt la Roca), Francisco Diaz (corredor), Rafa Carrillo (voluntari At. Montornès), a més de Marga Gené com a responsable de Ràdio Montornès i José Antonio Montero com a alcalde de Montornès.

L'organització també va fer un reconeixement a la tasca del "bon veí industrial" que és Henkel. El cap de factoria de Henkel Montornès, Jordi Juncà, va assegurar que volen seguir "molts anys més donant suport a aquesta mitja marató".

Per la seva banda, el padrí de la 25a Mitja és Jesús Ángel García Bragado, l'esportista espanyol que més medalles ha guanyat en mundials d'atletisme (un or i tres plates) i l'atleta internacional que més participacions ostenta als Mundials d'atletisme (dotze mundials, a més de set Jocs Olímpics). García Bragado va remarcar que la Mitja Montornès és "una de les grans curses que es fan pel Vallès Oriental" i que "un dels grans actius que té aquesta mitja marató és gaudir de la natura".

A la presentació també hi van assistir el Vicepresident de la Federació Catalana d'Atletisme, Josep Maria Ententes, l'assessor d'educació i esports de la Diputació de Barcelona, Jordi Torrents, i els alcaldes dels quatre municipis per on passa la cursa: José Antonio Montero (Montornès), Antoni Guil (Montmeló), Yolanda Lorenzo (Vilanova) i Carles Fernàndez (la Roca).

Cursa solidària
Tot i que els beneficis es destinen principalment al manteniment del club i l'escola d'atletisme de Montornès, des de fa onze edicions, la Mitja i Henkel col·laboren amb diferents entitats i organitzacions amb donacions solidàries; ja s'acumulen més de 30.000 euros en aportacions totals. Enguany es faran aportacions a Càritas i tota la recaptació de la Mini anirà destinada a Creu Roja de Granollers. A més, per cada inscrit a la Mitja i a la cursa dels 6 quilòmetres hi haurà mig euro destinat a la Fundació Esclerosi Múltiple.

Edicions locals