Ara Mollet ERC MES acusa el govern de crear expectatives que no acompleix

El grup critica el suport de Canviem Mollet a uns pressupostos "continuistes i poc creïbles"

Política

El grup municipal d'Ara Mollet ERC MES considera que el govern liderat per Josep Monràs "genera expectatives que després no acompleix" i critica la política que titllen "d'aparador" que suposen "molts premis però poc acompliment de compromisos".

Els regidors Oriol López i Marta Vilaret han fet una valoració dels pressupostos municipals de l'Ajuntament de Mollet, aprovats la setmana passada, uns comptes que el grup considera "continuistes" perquè "segueixen les dinàmiques dels darrers deu anys i no s'elaboren des de zero, sense apriorismes", opina Vilaret. La regidora també critica l'opacitat del document amb "títols molt genèrics que no detallen les actuacions. Creiem que moltes de les coses que s'anuncien són compromisos polítics que no estan escrits al pressupost", afirma. 

Vilaret també posa sobre la taula l'augment de 200.000 euros dels ingressos previstos –un increment "d'última hora i poc creïble"– i el capítol d'inversions, que considera "una ficció". "La suma dels acords fets públics per diferents grups inclouen inversions que superen per molt les pressupostades", assegura Vilaret. A tall d'exemple, la regidora detalla que en inversions hi ha prevista una partida de 341.000 euros per a la millora d'espais públics i que "només el compromís d'invertir cada any en la construcció de la futura pista de l'escola Sant Jordi suposen ja 250.000 euros", recorda. 

Acords sense complir
Una de les crítiques principals que Ara Mollet fa a l'actual equip de govern és la "manca de compliment de compromisos". En aquest sentit, indiquen que moltes de les actuacions previstes al pressupost de l’any passat i del 2016 encara no s'han executat. Com a exemple, Vilaret detalla el sistema de control d'ADN pels excrements de gossos, l'aplicació del treball comunitari a canvi de multes i inversions com les millores en els patis d’interior d’illa del barri de Plana Lledó i del passatge Cesc Bas. 

Aquests incompliments també els traslladen a les mocions que acorda per majoria el ple i que no es desenvolupen. El grup llista fins a 18 mocions presentades per Ara Mollet ERC MES, algunes d'elles aprovades per unanimitat, de les quals "el més calent és a l'aigüera", diu Vilaret.

El paper de Canviem
Ara Mollet també ha criticat el paper de Canviem Mollet, que, gràcies a la seva abstenció, ha permès l'aprovació dels pressupostos municipals. "Canviem ha permès la continuïtat del govern, quan després del trencament de l'acord del PSC amb el PDeCAT s'obria la possibilitat de confrontar un altre model de govern i de ciutat des de les esquerres", diu López, qui conclou que "fins ara amb Canviem compartíem que calia un canvi a la ciutat i ara ens hem quedat sols perquè ells han deixat de fer honor al seu nom. La nostra alternativa serà l'única per a aquells molletans que volen el canvi", etziva el portaveu independentista.

Edicions locals