El Circuit tanca l’any amb una ocupació gairebé diària

El 2018 s’hi disputaran la Ferrari Challenge i dos entrenaments de MotoGP

Esports

El Circuit de Barcelona - Catalunya ha fet públics els números de 2017, que evidencien que la instal·lació va funcionar al màxim rendiment durant tot l’any. El Circuit va presentar una ocupació del 87%, o el que és el mateix, 318 dies en què hi va haver activitat, ja sigui a la pista o als diversos espais de què disposa l’equipament. D’aquests dies, 247 van ser lloguers i, els 71 restants, curses. Només hi ha hagut 47 jornades sense activitat, de les quals 30 el recinte va estar tancat per a la realització d’obres.

El Circuit va acollir al llarg del curs passat competicions, entrenaments privats i col·lectius –ja siguin automobilístics, motociclistes o ciclistes–, cursos de conducció, jornades d’incentius i de formació i esdeveniments.

En nombre d’espectadors, el Circuit també va tenir molt bons resultats, amb un total de 565.550 persones que hi van assistir al llarg de l’any. Al calaix més alt del podi hi puja el Gran Premi de Fórmula 1, amb una assistència total de 177.984 espectadors en el còmput global dels quatre dies de competició. També va guanyar-hi  amb el dia amb més afluència de públic, amb 94.623 persones el diumenge de la prova. En tots dos casos, supera les xifres de l’any anterior –12.955 persones més en el conjunt del cap de setmana i 7.378 més el diumenge–.

En segona posició va quedar el Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP, que va ser el segon esdeveniment esportiu amb més afluència: 176.391 espectadors en els tres dies, dels quals 99.873 van passar-hi diumenge. Els esdeveniments que van atraure més públic després dels grans premis van ser els Formula One Test Days –amb 35.700 persones–, el BarcelonaRX –amb 25.000 espectadors– i Espíritu de Montjuïc –amb 25.000 aficionats–.

L’impacte que el Circuit ha obtingut en premsa escrita a Espanya gairebé va duplicar el del curs 2016, i es valora econòmicament en prop de 7 milions d’euros.

2018 amb novetats
Per la temporada 2018, el Circuit de Barcelona - Catalunya té previst acollir 19 esdeveniments esportius, i continuarà sent un dels pocs traçats al món en què es disputaran tres dels campionats mundials de més alt nivell i renom –Fórmula 1, MotoG i Rallycross–.

També s’hi sumaran dues novetats: la Ferrari Challenge i dues jornades de test de MotoGP, programades pel mes de maig. Tampoc no hi faltaran esdeveniments que ja són habituals, com els Formula One Test Days –amb  el Circuit un any més acollint tota la pretemporada de Fórmula 1–, Espíritu de Montjuïc, el Festival de la Velocidad de Barcelona o les tradicionals 24 Hores de Catalunya de Motociclisme i les 24 Hores de Barcelona d’Automobilisme - Trofeu Fermí Vélez, a banda d’altres activitats com la cita ciclista BiCircuit Festival, prevista pels dies 21 i 22 d’abril. 
 

Edicions locals