Catalunya en Comú - Podem aposta per ampliar la protecció de Gallecs

La formació presenta els candidats del Vallès Oriental, entre els quals hi ha sis baixvallesans

Política

Catalunya en Comú - Podem ha presentat aquest divendres a la plaça de l’església de Gallecs els candidats del Vallès Oriental a les eleccions al Parlament del 21-D, on hi haurà una nodrida representació del Baix Vallès tot i que majoritàriament en posicions finals de la llista.

El candidat comarcal més ben situat, Jordi Manils, de Montmeló, al lloc 22 per Barcelona, explicava que l’objectiu de la formació és “defugir la política de blocs” i “tornar a situar l’agenda social al centre del debat polític”, i posava com a exemples el combat contra la pobresa i la precarietat, la recuperació dels drets laborals i la lluita contra la pobresa energètica.

Més en l’àmbit baixvallesà, apostava per la preservació de l’espai rural de Gallecs i per ampliar-ne la protecció. “El programa s’aprova aquest dissabte i esperem que inclogui aquest punt”, apuntava Manils.

Altres candidats baixvallesans de Catalunya en Comú - Podem són la molletana Anna Usart (61), procedent de l’activisme universitari i defensora “d’una universitat pública i de qualitat”, i Quim Pérez (66), membre de la Taula de l’Aigua de Mollet, qui aposta per “una gestió pública de l’aigua” i “la preservació d’espais naturals com Gallecs”.

També Mireia Marín (45), de Canviem Mollet, partidària “d’una escola pública de qualitat, un servei de Rodalies que funcioni i una serralada de Marina preservada”; i Antonio López (64), de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès, qui reclama que “ningú no quedi exclòs de la sanitat pública, ampliar la renda garantida de ciutadania, una nova llei social per garantir la protecció dels més vulnerables, un pla de xoc en les llistes d’espera i una nova llei d’atenció primària”.

També han intervingut en la presentació el regidor de l’Ametlla Jaume Durall (29), qui ha apostat per “una indústria moderna i un model de mobilitat més sostenible, amb més transport públic”, i la regidora de Lliçà de Vall Carolina Gabaldón (62), defensora “d’una escola pública i de qualitat”.

Finalment, també formen part de la candidatura el regidor de les Franqueses Germán López (28) i el periodista molletà Jaume Barberà (84), que tanca simbòlicament la candidatura just per davant d’Ada Colau.

Actes de partit al territori
En relació amb la campanya, Manils explicava que “volem fer molts actes de proximitat, d’escoltar la gent”, així com “altres de més importants, amb la presència de Xavier Domènech a Mollet”, probablement el dia 12.

Finalment, sobre les veus de membres de Podem que no reconeixen l’aliança del partit amb Catalunya en Comú, els candidats del Vallès Oriental consideren que “són minoritàries” i recorden que la consulta interna feta als militants de Podem va avalar que Podem formés part de la candidatura dels comuns.
 

Edicions locals