Una setantena de tècnics i experts debaten sobre habitatge en unes jornades

L'Ajuntament de Montmeló va acollir dijous la primera de les trobades organitzades pel Consell Comarcal del Vallès Oriental

Societat

L'Ajuntament de Montmeló va ser dijous l'escenari de la primera jornada de debat sobre habitatge organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Oriental, centrada a analitzar la realitat i els reptes en aquesta matèria. A la trobada van assistir-hi unes 70 persones, la majoria tècnics de diverses àrees dels ajuntaments de la comarca, regidors o personal d'oficines d'habitatge.

En la presentació, el president del Consell Comarcal, David Ricart, va explicar l'aposta de l'ens comarcal per impulsar el Servei Comarcal d'Habitatge, mentre que la consellera d'Habitatge, Dolors Castellà, afegia que amb aquests debats es pretén ajudar els ajuntaments a definir les seves polítiques. El regidor de Promoció Econòmica de Montmeló, Luís Esteban, valorava el conveni signat entre aquest Ajuntament i el Consell Comarcal per la Xarxa de Mediació al Lloguer Social.

Tot seguit la trobada va comptar amb cinc ponències a càrrec de professors universitaris i experts de diversos àmbits que van tractar temes com la protecció de l'habitatge a Catalunya, els béns jurídics en conflicte en les ocupacions, polítiques públiques d'habitatge, nous reptes de la política social en l'àmbit de l'habitatge i l'experiència concreta de l'Ajuntament de Montmeló en la col·laboració publicoprivada en matèria d'habitatge, en aquest cas a càrrec d'un representant de la PAH i el gerent de l'Ajuntament.

Eines i estratègies 
Aquesta primera trobada tindrà continuïtat el 23 de novembre a les Franqueses en una segona jornada de debats centrada a analitzar les eines i les estratègies necessàries per desenvolupar polítiques en matèria d'habitatge des d'un punt de vista més pràctic. En aquest cas, representants de la Diputació de Barcelona, de les entitats financeres o de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya parlaran de les seves experiències. 
 

Edicions locals