Sergi Mingote considera desproporcionat l'empresonament dels consellers

El PSC de Mollet segueix la línia oficial del partit i apunta que la mesura judicial "no ajuda al diàleg"

Política

L'alcalde de Parets, Sergi Mingote, ha reaccionat davant l'empresonament de diversos consellers del govern de la Generalitat, entre els quals el conseller de Presidència, el paretà Jordi Turull.

En una piulada a les xarxes socials, Mingote diu estar "trist" i considera la mesura judicial "desproporcionada". L'alcalde paretà reclama també "solucions polítiques per a Catalunya".
Per la seva part, el PSC Mollet segueix la línia del partit socialista a nivell català. Els socialistes molletans han emès un comunicat en què apunten que la mesura judicial d'avui "no ajuda al diàleg, que és i ha de ser l'única via de solució. Decretar presó sense fiança com a mesura cautelar és una mesura desproporcionada, i que no compleix amb el principi d'intervenció mínima del dret penal".

El comunicat defensa que els socialistes "hem fet tot el possible per no arribar fins aquest punt, fins i tot fent de mediadors perquè el Govern de la Generalitat no declarés la DUI i que el president convoqués eleccions autonòmiques, que haguessin evitat l'aplicació del 155".

"El conflicte que viu Catalunya i la resta d'Espanya és un problema polític, i només amb la política es podrà solucionar. No hi ha més camí que el diàleg, la negociació i l'acord", conclouen.

Edicions locals