ERC trenca el pacte de govern amb el PSC de Montmeló

La renúncia del regidor independentista Albert Montserrat deixa el govern de Guil en minoria

Política

El regidor d'ERC a l'Ajuntament de Montmeló, Albert Montserrat, ha trencat el pacte signat amb el PSC i ha abandonat el govern encapçalat pel socialista Antoni Guil. Amb aquesta renúncia, l'executiu local socialista queda en minoria.

Montserrat va materialitzar el trencament en el ple d'aquest dijous, en què el regidor assegurava que deixava el govern amb el PSC "per dignitat amb el poble català", després del suport del PSOE a l'aplicació de l'Article 155 de la Constitució, que suposa la intervenció de les institucions catalanes i la suspensió de l'autogovern de Catalunya.

Albert Montserrat va entrar a formar part del govern de Guil set mesos després de les eleccions municipals de 2015, al gener de 2016. El regidor independentista s’incorporava –amb una dedicació del 70%– com a primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció econòmica, Comerç i Turisme. Amb aquesta incorporació, el fins aleshores govern socialista en minoria aconseguia el suport que li faltava per garantir l'estabilitat del govern municipal. Ara, amb aquest trencament, l'executiu de Guil torna a estar en minoria davant l'oposició formada per sis regidors d'ICV-EUiA i el d'ERC.

Edicions locals