Resistència al Circuit amb les 24 hores d’Automobilisme

Aquest cap de setmana es disputarà la 19a edició del les 24 Hores de Barcelona d’Automobilisme – Trofeu Fermí Vélez al Circuit de Barcelona - Catalunya

Esports

El Circuit de Barcelona-Catalunya celebra aquest cap de setmana la 19a edició de les 24 Hores de Barcelona d’Automobilisme – Trofeu Fermí Vélez. Hi participaran 41 equips de 14 nacionalitats diferents, fet que evidencia el prestigi internacional que està assolint la prova. La competició també comptarà amb la participació de la pluricampiona mundial Laia Sanz, que formarà equip amb Francesc Gutiérrez, Jaime Font i Joan Vinyes.

Els equips procedeixen d’Holanda –8–, Bèlgica –6–, França –5–, Regne Unit –5–, Espanya –4–, Hong Kong –3–, Alemanya –2–, Àustria –2–, Suïssa –1–, Itàlia –1–, Dinamarca –1–, Luxemburg –1–, Romania –1– i Estònia –1–. Si tenim en compte la procedència dels pilots, la xifra de nacionalitats sobrepassa les 26.

Els quatre equips espanyols que participaran a la cursa són el Baporo – KH7, format per Laia Sanz, Francesc Gutiérrez, Jaime Font i l’andorrà Joan Vinyes, que pilotaran un Seat LCR TCR V3 DSG. Gràcies a la seva experiència, l’equip es postula com un dels preferits per aconseguir l’or; El Monlau Competició –un dels més fidels a les 24 Hores de Barcelona d’Automobilisme–,amb el quartet integrat per Álvaro Bajo, Alba Cano, Jurgen Smet i José Manuel Pérez Aicart, que estaran als comandaments de la mateixa màquina que el Baporo – KH7. La formació catalana s’ha anotat ja dues victòries de tres curses disputades, i arriba així líder de la classe TCR i segons de la general.

El tercer equip és l’NM Racing Team, que destaca per la seva joventut –mitjana de 19 anys– i pel còctel de nacionalitats: el català Nil Montserrat, els espanyols Ivan Pareras i Marc de Fulgencio, el rus Nikolav Dmitriev i el francès Maxime Guillemat. Tots ells seran els encarregats de córrer amb Ginetta G55 GT4. L’altra formació és la Speed Factory Racing (Audi RS3 LMS SEQ), amb els pilots espanyols Jesús Fuster, Miguel Abello, Jaime Fuster, Álvaro Fontes i l’estonià Mirko van Oostrum.

Les 24 Hores de Barcelona forma part de la sèrie internacional 24H TCE Series, i ha registrat la participació més alta de la temporada, triplicant el nombre d’inscrits de les últimes dues proves disputades. La sortida tindrà lloc dissabte a les 12:00 i l’entrada al Circuit de Barcelona-Catalunya serà gratuïta durant tot el cap de setmana.

Edicions locals