Yamalube Folch Endurance s’adjudica les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme

En la prova va morir el pilot de Granollers Enric Saurí, integrant de l'equip Motos Gaspar

Esports

L’equip Yamalube Folch Endurance (Tizón / Vallcaneras / Pinsach / Salom) va proclamar-se campió de la 23a edició de les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme després de dominar en 22 de les 24 hores de la competició. Amb 717 voltes, Folch aconsegueix l’11a victòria en les 24 Hores, la tercera de forma consecutiva.

En la segona posició absoluta va quedar el Proelit Racing Team, amb una Kawasaki, que va tenir problemes a l’inici de la cursa, però durant la tarda del dissabte i la nit va anar remuntant fins a assegurar el segon lloc. En la tercera posició va quedar l’equip de l’Institut Castellarnau, que va mantenir-se durant bona part de la cursa dins del top-10. La tercera posició va ser molt disputada entre el Castellarnau, el + Competició i el Moto Attitude.

 

El Suzuki Català Aclam, per la seva banda, va haver d'abandonar quan només faltaven dues hores per acabar la cursa. L’equip d’Eduard Català va patir dues caigudes, una a l’inici de la prova i que va provocat que Tirado hagués de passar per quiròfan, i la segona a dues hores d’acabar, que va ser definitiva. 

 

En la categoria d’Endurance, la victòria també va ser per Folch, la segona posició per l’equip francès JOT Team i la tercera per l’equip Team Motostyl. Pel que fa a la categoria O-SBK, la victòria va ser per Proelit Racing Team, la segona posició per l’Institut Castellarnau i la tercera plaça pel + Competició.

 

D'altra banda, la categoria de Superstock 1000 se la va adjudicar Moto Attitude, en segon lloc va quedar el Team Players i en la tercera, el Moto-Stock. En la categoria de 600cc, el B the Travel Brand va adjudicar-se la victòria seguit de l’Èxit 10 Aniversari-2 i del Alarxa Racing by Team Pons.

 

Dels 53 equips que van començar la prova, van acabar-la 40. A banda de l’abandonament del Suzuki Català Aclam, també va abandonar el Tecmas Endurance, un equip francès que s’havia arribat a col·locar primer i que tenia assegurada la segona posició durant tota la tarda de dissabte.

 

Mor el pilot Enric Saurí

El pilot de Granollers Enric Saurí Saperas, de 33 anys, casat i amb un nen de 2 anys, va morir dissabte al migdia a conseqüència de l’accident que va patir mentre disputava la prova de Les 24 hores de Catalunya de Motociclisme al Circuit de Barcelona-Catalunya. Saurí, que era pilot de l’equip Motos Gaspar, va sortir de pista quan iniciava el viratge del primer revolt i va travessar l’escapatòria en diagonal. A causa de l’impacte contra les proteccions, el pilot va haver de ser traslladat en estat crític a l’Hospital General de Granollers, on va morir poc després.

 

El Circuit de Barcelona-Catalunya va decidir que, per respecte, la cerimònia del podi es faria sense cava i que es faria un sentit minut de silenci a la recta del Circuit amb la presència de la seva família, amics, equip, participants a la prova, autoritats, organització i aficionats. Totes les activitats festives que hi havia programades per la nit es van anul·lar.

 

Cinc morts en 27 anys
Al llarg dels 27 anys del Circuit, cinc pilots de motos hi han trobat la mort. L'útim accident mortal va tenir lloc el 3 de juny de l'any passat i la víctima va ser Luis Salom. En el cas d'Enric Saurí el funeral tindrà lloc aquest dimarts, dia 11, a les 10 del matí a la parròquia de Sant Esteve de Granollers. 

 

Edicions locals