“Es fan les coses per inèrcia, volem prioritzar habitatge i comerç”

Xavier Meseguer Candidat de Ciutadans Montmeló

Política, Entrevistes 26-M

| Ciutadans Montmeló

És veí de Granollers però fa 14 anys que és propietari d’una empresa de motor ubicada a Montmeló. Als seus 46 anys es presenta per primer cop com a alcaldable al municipi, tot i que no és la seva primera experiència al món local polític. En 2011 i 2015 va formar part de la llista de Ciutadans que es va presentar a Parets del Vallès, tot i que mai va sortir com a regidor. “Això de la política em ve del pare, Amando Meseguer, que havia estat regidor a Parets ja fa molts anys”, admet. És un amant del motor, per motius professionals i d’oci. A més, practica diferents esports, com ara l'esquí i el pàdel.

Ciutadans presenta per primer cop una llista a les eleccions municipals de Montmeló. Tot i ser la primera vegada que hi concorreran, la formació taronja està decidida a entrar al plenari del municipi i trencar l’actual situació amb tres partits d’esquerres, PSC, ICV-EUiA i ERC.

Per fer possible la seva entrada, han confiat en Xavier Meseguer com a candidat, amb una trajectòria de vuit anys en l’agrupació paretana. “Puc aportar una visió més àmplia de com es veu Montmeló. Òbviament tinc un notable coneixement del sector del motor per la meva activitat professional. De fet, vaig ubicar l’empresa en aquest municipi pel que suposa el motor”, admet l’alcaldable de la formació taronja.

L’alcaldable no amaga que ell, tot i ser veí de Granollers, emocionalment està molt vinculat a Parets “pels meus lligams familiars”, diu, però assegura que també té vincles "obvis" amb Montmeló per la seva empresa. De fet, indica que la llista de Ciutadans a Montmeló està formada per persones que són coneixedores de la realitat del municipi i que volen aglutinar els votants del sector liberal del poble. “Ara mateix hi ha tres partits d’esquerres, però si mirem les eleccions generals tenim opcions d’entrar perquè la suma de les forces de dretes tenen prop de 1.000 vots”, augura. En aquest sentit, no descarta fer “pactes puntuals”, diu, després de les eleccions.

De la seva visió de 14 anys vista, Xavier Meseguer admet que ha detectat un equip de govern municipal que els darreres anys “ha fet coses per inèrcia", considera. "Nosaltres volem fer accions necessàries i prioritzar temes com l'habitatge i el comerç”, diu l’alcaldable del partit taronja.

D’entre els punts forts del municipi, Meseguer destaca el Circuit de Barcelona-Catalunya com un pol d’atracció turístic. “Volem fer un passeig de la fama al municipi amb els noms dels esportistes del motor més importants. Per què no ho podem fer? Hem d’aconseguir que els visitants del circuit també es quedin a Montmeló i això afavoriria al nostre comerç”, admet. També considera que calen més polítiques adreçades a convertir Montmeló en un referent del sector del motor.

En matèria d’habitatge, Ciutadans creu que s’hauria de possibilitar que hi hagi més oferta per créixer “ordenadament”, diu Meseguer. En aquest sentit, creu que prop de la zona soterrada “hi ha unes naus, que si fem una reorganització de la zona podrien ser noves promocions d’habitatge”, remarca. Tot i que també assenyala que amb la tercera fase de les obres s’hauria de possibilitar un parcament per a cotxes.

D’altra banda, Xavier Meseguer també explica que s’haurien d’intentar cuidar molt més les piscines municipals i millorar el pavelló d’esports. “Són obres necessàries”, opina.

Edicions locals