“Hem de buscar consens amb la trama urbana del soterrament”

Pep Benach Candidat de Fem Montmeló

Política, Entrevistes 26-M

“Hem de buscar consens amb la trama urbana del soterrament”
“Hem de buscar consens amb la trama urbana del soterrament”

És una persona molt activa entre les entitats i associacions del municipi. Als seus 46 anys ha estat fundador i president de l’Associació Excursionista Pedraneu, membre de l’AMPA de l’Escola Pau Casals i també de l’escola de música, fundador de la colla del Ball de Diables de Montmeló, monitor responsable de l’esplai i, en l’actualitat, és tresorer del Club de Futbol Montmeló. Després d'haver format part de les llistes socialistes, des de fa un parell d’anys es vincula amb el moviment veïnal Fem Montmeló. Treballa com a responsable de manteniment del Consorci de Residus del Vallès Oriental i li agrada molt la muntanya.

Fem Montmeló va néixer al setembre però ja fa dos anys que es va començar a gestar com a moviment veïnal al municipi. Aquest va ser el bressol del que finalment s’ha convertit en una formació política i municipalista. “Sorgeix d’una inquietud que es va generar en diversos sectors del municipi que volen que es gestioni l’Ajuntament d’una manera molt diferent”, explica l’alcaldable Pep Benach. “Fa un parell d’anys que treballem en aquest projecte, però veritablement fins al setembre passat no vam fer el pas”, recorda Benach, qui confia aconseguir representació el 26-M i entrar al plenari municipal.

Alhora de situar Fem Montmeló ideològicament, Benach no vol posicionar-se clarament “perquè hi ha gent de diverses ideologies”, remarca, però també assenyala que estan “més a prop del sector d’esquerres, tot i que això no és el més important”. Fem Montmeló funciona amb assemblees. “Som un moviment assembleari i així decidim les coses. Com ara, qui havia de ser l’alcaldable i vaig ser elegit jo després d’una assemblea general”, explica. En aquest sentit, en cas d’aconseguir entrar al plenari i alhora de pensar en possibles pactes “serà imprescindible decidir-ho entre tots, en una assemblea però això ja ho veurem”, diu Pep Benach.

El programa electoral de Fem Montmeló dóna prioritat a la participació, com ara en el desenvolupament d’un reglament de convivència. “És una temàtica molt important per a nosaltres perquè hem de regular molt millor el comportament en espais públics i fer-ho amb participació ciutadana”, assenyala el líder de la formació municipalista. En aquest sentit, Benach admet que en els darrers quatre anys han vist passes en matèria de participació amb la creació del Consell de poble, tot i que “considerem que aquest hauria d’estar més separat del poder polític local. Ha estat positiu però és un òrgan que hauria d’estar menys polititzat”, considera.

Tanmateix, la formació vol generar un pla d’acció amb totes les forces polítiques per consensuar les accions per les obres futures de la trama urbana del soterrament del tren, a la fase tres. “Volem fer consensos amb totes les formacions per treballar en una mateixa direcció i junts serem més forts. En aquesta tercera fase, encara per desenvolupar, hem de buscar els punts d’unió  i fer que tots se sentin còmodes. A més, cal preguntar a la ciutadania...”, remarca Benach, qui assenyala: "Fer participar a la població és la nostra filosofia”.

En matèria d’habitatge, Fem Montmeló vol créixer en nombre de població esglaonadament i aplicar polítiques de lloguer social en pisos buits i tancats. A més, la formació independent considera que s’haurien d’aconseguir més places públiques de la residència de gent gran i ampliar l'actual equipament.

Edicions locals