“És important que Junts torni a tenir representació”

Dídac Santisteban Candidat de Junts per Montmeló

Política, Entrevistes 26-M

“És important que Junts torni a tenir representació”
“És important que Junts torni a tenir representació”

És el més jove dels alcaldables de Montmeló. Amb tan sols 20 anys ja és candidat i el 26 de maig serà el primer cop que pot votar en unes eleccions locals. Fa quatre anys va donar suport a la candidatura d’Antoni Guil però després dels fets de l’1 d’octubre va decidir que el PDeCAT era el partit que més encaixava amb el seu raonament. “Vaig tenir molt clar que havia de marxar del PSC”, apunta. Estudia dret a la UAB i és entrenador d’una escola a Vallromanes. Quan els estudis i la política el deixen un espai, li agrada cantar. Tot i que també està vinculat amb entitats municipals com ara els Diables de Montmeló i la Penya Blaugrana.

Junts per Montmeló vol atraure el sector sobiranista de Convergència i Unió i del PDeCAT del municipi. Junts, que agafa el testimoni convergent, vol recuperar la seva representació al plenari local, que va perdre el 2015. “El grup s’havia perdut totalment perdut i jo vaig intentar recuperar-lo. Vaig proposar una nova agrupació local i fer candidatura de Junts per Catalunya a Montmeló perquè és molt important tenir representació en els municipis”, considera l’alcaldable, Dídac Santisteban, que està molt compromès amb el procés català i els esdeveniments generats a partir de l’1 d’octubre, “com tota l’agrupació”, destaca.

Tot i la seva joventut, 20 anys, Dídac Santisteban, es veu capacitat per tirar endavant amb la seva candidatura i ser-hi, posteriorment, en les sessions plenàries amb l’objectiu de treballar per la ciutadania i el municipi. Tot i que les activitats per als joves són entre les seves prioritats més destacades. “Ja que tenim un candidat jove, hem de fer coses per la joventut que ens fa falta. Per exemple, l’habitatge. Hi ha molt poc, sincerament. Això dificulta la nostra emancipació i clar, ens veiem obligats a mirar altres poblacions i marxar de Montmeló”, explica el líder de Junts per Montmeló, que té algunes idees per resoldre-ho: “S’han de potenciar les noves promocions de pisos al municipi i per fer-ho hem de destinar-hi més recursos. A les noves promocions immobiliàries que arribin els hem d’exigir que hi hagi pisos de lloguer. Haurà de ser un requisit indispensable”, apunta.

Per tal de fer més atractiu el municipi per generar un pol d’atracció immobiliari, Dídac Santisteban té molt clar que el comerç local s’ha de revitalitzar. “Hem de fer fires temàtiques, per exemple, d’alimentació. I fer que els botiguers del poble participin”, remarca l’alcaldable sobiranista, que també planteja més impuls al polígon industrial: “Comerç i empresa van de la mà i necessitem que es vegi més Montmeló mitjançant l’autopista, amb una entrada i sortida al pas de Montmeló. No la tenim i creiem que això facilitaria l’entrada de noves naus importants si tenim un accés més directe amb Barcelona en una via ràpida”.

En aquest sentit, el Circuit de Barcelona-Catalunya és un element important dins el programa de l’agrupació local. “Hem d’aconseguir que el turisme que va al Circuit, també passi pel municipi. Si bé hi ha dos gran esdeveniments a l’any hem de diversificar aquest turisme amb converses amb agències de viatges per fer que si van al Circuit, també passin obligatòriament pel municipi. Hi ha bona relació amb el Circuit i creiem que seria molt interessant”, remarca.

D’altra banda, Dídac Santisteban considera important també generar més llocs d’aparcament, fer un nou projecte per a la residència de gent gran i invertir en una reforma de la biblioteca municipal.

Edicions locals