“L'èxit del soterrament de la via del tren també és un èxit del PP”

Carlos Román Candidat del PP a Montmeló

Política, Entrevistes 26-M

“L'èxit del soterrament de la via del tren també és un èxit del PP”
“L'èxit del soterrament de la via del tren també és un èxit del PP”

Aquesta és la quarta vegada que Carlos Román és el candidat d’unes eleccions municipals per la llista del Partit Popular a Montmeló. Ha estat regidor del 2007 al 2015, quan els populars van perdre el regidor que tenien i es van quedar fora del consistori per 13 vots de diferència amb ERC. En el mandat 2007-2011 va estar a l’oposició, en canvi, del 2011 al 2015 va ser regidor a l’equip de govern amb les responsabilitats de Via Pública i Mobilitat. Amb 52 anys treballa com a mestre de golf i també és mànager musical, que són precisament les seves dues passions: practicar golf i escoltar música.

El Partit Popular es va quedar sense representació al ple municipal de Montmeló en les passades eleccions, un fet que no succeïa des dels comicis de 1983. El PP, amb Carlos Román com a alcaldable, vol recuperar la confiança dels seus electors al municipi i creu que ja han passat el que considera el “vot de càstig” del 2015. “Ara mateix hi ha tres partits d’esquerres al plenari –PSC, ICV-EUiA i ERC– i creiem que el nostre espai d’electors es pot recuperar", assegura Román. El candidat del PP creu que a Montmeló, els electors van castigar la formació popular per dos motius: "Perquè en aqulls moments el PP estava al govern espanyol i això passa factura i desgasta i perquè al partit hi havia molts lladres, però ara aquests ja estan fora”, considera l’alcaldable popular.

Amb tot, una de les amenaces de cara als resultats electorals que detecten els populars és la presència de Ciutadans en aquestes eleccions, ja que la formació taronja fa quatre anys no va presentar candidatura a Montmeló. “És possible que la marca de Ciutadans sigui tendència, però esperem que els electors de Montmeló coneguin tots els equips perquè tots nosaltres sí que som del municipi”, assenyala. Malgrat la concurrència de Cs, Román espera recuperar el regidor que en els anteriors comicis el PP havia anat mantenint.

Pel que fa als projectes de poble, Carlos Román treu pit amb la gestió que va fer del 2011 al 2015 com a regidor de Via Pública, una tasca que creu “és un aval per continuar amb el desenvolupament de la urbanització pel soterrament”. Román recorda que en aquells moments, ell era el regidor de Via Pública. "Vaig estar a les negociacions per aconseguir el soterrament i la llosa. El PSC es va apuntar l’èxit però aquest també va ser gràcies a la meva gestió com a regidor”, remarca l’alcaldable popular, qui preveu com han de ser les obres de la segona i tercera fase: “El més important és aconseguir un bon finançament i, sobretot, acabar totes les obres pendents. Ara estem amb la fase dos, doncs és important acabar tot el que volem fer i després mirar un altre bon finançament per a la tercera fase”. 

En matèria de via pública, Román és crític amb la gestió que ha dut a terme l’equip de govern socialista els quatre últims anys perquè considera que “s’han abandonat algunes zones del centre de municipi i cal adequar carrers, i sobretot, posar més seguretat pel ciutadà”.

Pel que fa a un projecte estratègic com el Circuit de Barcelona-Catalunya, l’alcaldable popular referma el seu compromís amb l’equipament i demana “desenvolupar ja el pla director del circuit perquè ens interessa a tots, sigui quin sigui el color polític. Si aquest pla es tira endavant en els propers anys significarà, entre altres coses, que estarem treballant per a la gent”.

Edicions locals