“La situació del país s’ha de tenir en compte”

Albert Monserrat Candidat d'ERC a Montmeló

Política, Entrevistes 26-M

“La situació del país s’ha de tenir en compte”
“La situació del país s’ha de tenir en compte”

És tot un aventurer i amant dels esports a la natura. Fa submarinisme, escalada, espeleologia i va molt en bicicleta a la muntanya. Està pluriempleat com a administratiu al Circuit de Barcelona-Catalunya i en una empresa del sector químic. Als seus 45 anys és el segon cop que és l’alcaldable d’ERC a Montmeló. En aquest darrer mandat ha estat regidor a l’oposició, excepte del 2016 al 2017 quan va entrar a l’equip de govern com a regidor de Promoció Econòmica, Turisme i Comerç. Va renunciar perquè "el PSOE va facilitar l’aplicació de l’article 155 i per coherència, vam marxar", admet. També és soci i fundador del Clàssic Club Montmeló i participa en diverses entitats: Amics de la Fotografia, Club d’Espeleologia, Ball de diables infantil i Club d’Escalada.

Esquerra Republicana de Catalunya confia tornar a ser l’àrbitre dels comicis municipals, tal i com va passar el 2015. L’abstenció de l’únic regidor independentista va facilitar que la força més votada, el PSC, governés a Montmeló. “La formació es va reunir i vam decidir. Vam respectar la força més votada, una situació que faríem novament”, admet Albert Monserrat. Tot i això, l’alcaldable independentista es mostra satisfet del paper d’ERC perquè “hem fet de pont entre les dues formacions majoritàries, PSC i ICV-EUiA. No és bo que cap partit tingui una majoria absoluta, tampoc és positiu el bipartidisme, i nosaltres hem pogut negociar amb uns i altres pensant què era el millor per a la ciutadania”, diu Monserrat, qui se sent satisfet d'haver donat suport a propostes de socialistes i ecosocialistes. En aquest sentit, de cara a possibles pactes després dels comicis del 26-M, el líder d’ERC apunta que “la situació de Catalunya també és important i depenent d’alguns factors estarem oberts o no a pactes, tot i que també podem fer pactes puntuals”.

D’entre les propostes que han tirat endavant aquests quatre anys a l’administració montmelonina, Albert Monserrat treu pit “per haver aconseguit més participació ciutadana amb el Consell de poble i organitzant processos de participació, l’Espai Emprèn amb cursets adreçats a les necessitats d’empreses i aturats i, sobretot, tancar definitivament la primera fase del soterrament de la via del tren”. Amb la segona i tercera fase del soterrament de la via de tren, ERC destaca que s’haurien de posar “més espais verds”, assenyala Monserrat. “Volem que Montmeló segueixi sent un poble i volem mantenir aquest esperit amb aquestes obres. Hem de treballar per tirar endavant un projecte engrescador amb zones verdes i, sobretot, aparcament”, diu l’alcaldable independent, que considera un punt negatiu actualment al poble “la manca de places d’aparcament perquè afecta al comerç del municipi. No es pot aparcar”.

De les prioritats per al proper mandat, ERC assenyala la necessitat de millorar el casal d’avis, la residència de gent gran i la biblioteca. “La residència necessita urgentment més places públiques i la biblioteca s’ha de renovar completament”, diu Monserrat. Tanmateix, creu que no és moment de fer grans obres però “s'han de fer les obres més necessàries de carrers i parcs per millorar les instal·lacions públiques”.

En matèria d’habitatge, ERC no vol passar dels 10.000 habitants i per això aposta per un creixement sostenible i amb habitatge social i de lloguer per a joves. “No tenim lloguers socials i hem d’aconseguir impulsar aquest tipus de sistema", assenyala. Per la seva part, considera molt important desenvolupar el pla director del Circuit de Barcelona-Catalunya per situar empreses dedicades al motor i que Montmeló sigui una referència en el sector.

Edicions locals