"El PSC no escolta la ciutadania, nosaltres som el canvi”

Jordi Manils Candidat de Canviem Montmeló

Política, Entrevistes 26-M

"El PSC no escolta la ciutadania, nosaltres som el canvi”
"El PSC no escolta la ciutadania, nosaltres som el canvi”

Se’l pot veure caminant per la muntanya o fent submarinisme al mar. Als seus 34 anys és el tercer cop que es presenta com alcaldable a Montmeló. Des del 2007 és regidor amb ICV-EUiA, tot i que en aquesta ocasió lidera Canviem Montmeló, que aglutina la marca ecosocialista i "simpatitzants d’altres formacions”, diu. Entre 2008 i 2010 va ser regidor a l’equip de govern amb el PSC portant les carteres de Serveis Socials, Ciutadania i Solidaritat. La resta, sempre a l’oposició. És titulat expert en responsabilitat social corporativa i treballa com a assessor de comunicació. Està involucrat en una desena d’entitats i li agrada escriure poesia.

Canviem Montmeló neix amb l’objectiu de governar el municipi i expulsar el PSC de l’executiu local. La plataforma agafa el testimoni d’ICV-EUiA i crea una marca municipalista, on hi ha simpatitzants d’altres ideologies d’esquerres que busquen "el bé comú de Montmeló amb una manera diferent de fer les coses”, assegura l’alcaldable de Canviem Montmeló, Jordi Manils. “No som una coalició de partits, som un partit nou al qual s’ha pogut apuntar qui hagi volgut fer-ho. Hi ha simpatitzants dels comuns, de Podem, gent d’Iniciativa, d’EUiA...”, valora Manils, qui té com a objectiu l’Alcaldia. “Aquesta vegada sí”, assenyala.

A les passades eleccions municipals ICV-EUiA va assolir sis regidors, els mateixos que el PSC però l’abstenció d’ERC va propiciar que els socialistes es mantinguessin al govern. “Creiem que és el moment de fer el canvi, el PSC porta 36 anys al govern local. Montmeló necessita el govern d’un altre formació amb idees noves, aire fresc... i creiem que tot això nosaltres ho representem”, remarca Manils. Tot i la intenció de guanyar les eleccions, Canviem Montmeló obriria l’equip de govern a d’altres formacions “progressistes perquè nosaltres volem un equip plural”, admet.

Canviem Montmeló critica la manera de fer socialista en els darrers anys perquè l’alcalde, ja sigui Antoni Guil o Pere Rodríguez, “no escolta la ciutadania, tan sols quan és un procés electoral, com ara. En canvi, la nostra manera de fer és escoltar i participar”, assenyala Manils i remarca: “Nosaltres no tenim cap interès més enllà de la nostra ciutadania, treballarem per a la gent”.

Després de tres dècades de govern socialista, Canviem Montmeló proposa revisar el funcionament de tots els serveis públics. “Hem de mirar els criteris de l’administració pels quals s’adjudiquen uns ajuts o altres. També, hem de revisar el servei de neteja de la via pública, de parcs... entre altres”, diu l’alcaldable perquè considera clau “fer una política de futur, no de mínims com s’ha fet fins ara”.

Un altre projecte rellevant que considera que cal tirar endavant és el desplegament de la segona i tercera fase de la llosa. “És imprescindible participar en les decisions del soterrament de rodalies. A la primera fase, l’Ajuntament no va tenir cap poder de decisió. Nosaltres volem dir la nostra”, remarca Manils. També considera important el desenvolupament del pla urbanístic del Circuit de Barcelona-Catalunya perquè pugui "donar un impuls al municipi en la generació d’ocupació”. De fet, l’atur és una de les preocupacions de Canviem Montmeló i per això vol apostar per formació i innovació en polítiques municipals de medi ambient respecte accions contra el canvi climàtic. “Tenim l’oportunitat de generar una empresa pública d’energia que sigui sostenible i pugui abastir les necessitats del municipi”, remarca Manils, que confia en l’economia verda com una de les solucions a l’atur.

Edicions locals