“Acabarem la segona fase del soterrament i farem pisos protegits”

Pere Rodríguez Candidat del PSC de Montmeló

Política, Entrevistes 26-M

“Acabarem la segona fase del soterrament i farem pisos protegits”
“Acabarem la segona fase del soterrament i farem pisos protegits”

És un aficionat a la natació i li agrada llegir. Des de 1999 és regidor pel PSC i des del passat estiu és l’alcalde socialista. En tots dos casos va rellevar Antoni Guil. “Primer com a regidor, perquè ell va marxar i jo vaig agafar la seva acta d’edil; i a l’estiu, com a alcalde”, diu. Als seus 43 anys té una llarga trajectòria a la política municipal amb diversos equips de govern socialistes. Abans de ser alcalde era regidor de Medi Ambient i Comunicació. També és llicenciat en Ciències Polítiques i té un màster en gestió administrativa. En l’actualitat col·labora amb l’AMPA de l’Escola Pau Casals.

El PSC és la força més votada en les eleccions municipals de Montmeló des de 1983. Des d’aleshores sempre ha estat al govern. En aquestes eleccions, el PSC confia seguir governant i fer-ho amb Pere Rodríguez. “Ser alcalde o regidor, per raons òbvies, és una tasca diferent. Com a alcalde estic molt més a sobre, evidentment, de totes les matèries que tractem”, explica en relació als mesos que porta en el càrrec.

La prioritat de l’equip socialista és acabar la fase dos del soterrament del tren. "Hem aconseguit acabar la primera fase, que ha suposat la cura d’una ferida de fa molts anys que ens havia separat”, treu pit Rodríguez, tot i que recorda la tasca feta pels diferents equips de govern que ho han fet possible. Tanmateix, recorda totes les obres que s’han fet al centre del poble. “Hem fet un canvi al centre amb més carrers per a vianants", assenyala.  “Ara cal centrar-se en la segona fase del soterrament , que en breu estarà licitada i permetrà la integració de carrers, d’una banda a una altra”, diu i assegura haver ja iniciat converses per a la tercera fase: “És la fase encara per desenvolupar i va lligada al desenvolupament urbanístic. Farem pisos de protecció oficial, per exemple. Crec que després de les reunions fetes, potser en un any i mig ja tindrem un projecte concret”.

En matèria d’habitatge, Rodríguez admet que vol impulsar pisos de lloguer social i amb preu assequible. Per fer-ho, ja en aquest mandat ha impulsat fases de construcció de pisos protegits, com ara al carrer Primer de Maig. “Hi ha la previsió d’uns 41 pisos de protecció oficial a Primer de Maig i a Sant Crist, una promoció d’uns 18. Aquesta serà una primera bossa d’habitatge assequible, que volem desenvolupar a Montmeló”, admet Rodríguez, que remarca: “També farem polítiques per noves promocions d’habitatge lliure per desenvolupar zones amb serveis, que ens permeti créixer fins arribar al riu”.

En ocupació, aposta per més formació amb un projecte referent al Vallès Oriental en el sector de la química. “Volem impulsar un centre, propietat de l’Ajuntament, amb estudis de química, que sigui el referent per a la comarca. Tenim un acord amb el Departament d’Ensenyament i creiem que aquests estudis, per la importància d’aquest sector a la comarca, podria obrir moltes possibilitats laborals als joves”, destaca. En aquest sentit, el candidat també veu en el desenvolupament del pla director del Circuit de Barcelona-Catalunya una oportunitat per generar nous llocs de feina dins el sector del motor. “En aquest projecte estem interessats Montmeló, Granollers i Parets. Volem que això es desenvolupi ja, però estem a l’espera de la Generalitat”, diu.

D’altra banda, Rodríguez exigirà a l’administració catalana l’augment en el nombre de places públiques de la residència de gent gran, que s’hauria “de remodelar perquè ja li fa falta”, remarca. També, planteja les remodelacions del casal de gent gran i de la biblioteca municipal.

Edicions locals