Igualtat d'oportunitats

Editorial

El 2017, més de 5.000 persones segons l'Institut d'Estadística de Catalunya van cursar formació als centres per a adults que hi ha al Vallès Oriental, on 13 d'aquests centres són públics i depenents del Departament d'Ensenyament.

La xifra no és menor i demostra la necessitat que aquest servei sigui el més accessible possible, ja que pot suposar una oportunitat d'enriquiment personal i d'accés en millors condicions al món laboral.

De fet, la crisi econòmica va fer que moltes persones que van perdre el seu lloc de treball aprofitessin per reprendre la formació que en el seu dia van abandonar, una decisió que a la llarga els ha estat beneficiosa.

Ara, Ensenyament ha decidit tancar els dos grups de secundària del torn de matí del centre d'adults de Mollet per la baixa ràtio, un torn que desapareix en l'oferta pública al Baix Vallès.

El Departament ha de ser conscient de les dificultats perquè molts dels potencials alumnes, que compaginen feina i estudis, puguin triar horari i no basar-se només en la fredor dels números i les ràtios.

La decisió, programada abans de l'entrada del nou govern, és un greuge per a aquells que no es poden pagar formació en centres privats i limita la igualtat d'oportunitats. Tant de bo encara sigui reversible.

Edicions locals