Mobilitzats

Editorial

Els sindicats CCOO i UGT, amb el suport del consistori de Mollet, convocava dimecres una concentració davant l'Ajuntament per protestar per l’incompliment dels compromisos de l’Estat respecte a les partides pressupostàries que han de fer viable i útil el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere per poder aplicar polítiques d'igualtat.

Fa mesos que els pensionistes surten al carrer per reclamar al govern de Madrid unes pensions dignes. El mateix dimecres, la plaça de la Vila de Parets acollia una altra protesta contra els empresonaments de dos líders socials, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que ja fa 7 mesos que són a Soto del Real en presó preventiva.

Fa pocs dies, també els CDR recordaven els presos polítics al Circuit, en un nou intent d'internacionalitzar la situació a Catalunya, i en fa alguns més que també a diverses places baixvallesanes la ciutadania es mobilitzava contra la sentència del cas de La Manada.

La mobilització al carrer torna a ser una eina per reclamar drets i denunciar injustícies tot i ser un moment en què proliferen les accions repressives vestides de "legalitat" –amb lleis regressives com la llei mordassa, que retalla llibertats com la de reunió, expressió i informació– o decisions incomprensibles dels tribunals.

Sembla que la ciutadania està amatent a la política i s’hi vol implicar més enllà d’anar a votar cada quatre anys, mal que pesi a alguns.

 

Edicions locals