Maria José Llergo, l’artista espanyola amb més projecció del 2021, a Granollers aquest octubre

L’artista actuarà al Teatre Auditori de Granollers el dissabte 30 d’octubre, a les 20 h

Cultura, Aparador

María José Llergo
María José Llergo

María José Llergo ha vingut a capgirar-ho tot. Amb només dues cançons i un vídeo a YouTube, la van incloure al line-up del darrer Primavera Sound. L’artista presentarà el seu primer disc Sanación el proper dissabte 30 d’octubre, a les 20 h, al Teatre Auditori de Granollers. Un disc que ens mostra que tradició i modernitat van agafades de la mà.

Maria José Llergo, que es va traslladar des de Pozoblanco (Còrdova) a Barcelona per formar-se, ens proposa un flamenc que apel·la al sentiment més profund, amb una música catàrtica guarnida amb les vestimentes més actuals.

Una artista que dona llum al flamenc actual i que canta lliure i alhora compromesa amb la tradició. Apostant per una fusió entre els temps, les maneres de fer i els gèneres musicals, que ha fet d’ella una de les promeses més importants de la música al nostre país.

Flamenc amanit amb tot tipus de sons. Niña de las dunas (2018), el seu primer tema la va presentar al món al costat del guitarrista flamenc Marc López; Me miras pero no me ves (2019), escrit també per ella mateixa i coproduït pel sevillà Lost Twin, que parla sobre la invisibilitat de certs col·lectius socials, la va consagrar com una de les veus a tenir en compte. Un so primitiu, essencialista, que unia tradició i modernitat i que també es trobava a El péndulo (2019), títol del primer llançament físic de l'artista.

Tots aquests temes es van trobar finalment a Sanación (2020), el primer àlbum de la cordovesa, que el dia 30 presentarà a Granollers. Un EP de set temes que reflectia el seu procés de curació emocional, un homenatge més als seus orígens.

Llergo ha embadalit el públic, Sanación va ser presentat en un Auditori de Barcelona ple a vessar i ha rebut el favor de la crítica musical: 'MondoSonoro' o 'Rockdelux' han sucumbit davant el seu primer àlbum. A més, els principals escenaris han recolzat la seva carrera i va formar part del primer cartell paritari dels festivals a Espanya, el de l'edició 2019 del Primavera Sound.

Entrades a granollers.koobin.com/mariajosellergo

Edicions locals